Fritsch molens voor kunststoffen & textiel

Dit is een klein overzicht van reeds uitgewerkte maalrapporten en door Fritsch geteste materialen. Bekijk ook de uitgebreide database. Is uw applicatie hier niet te vinden? Dan helpen wij graag verder als u aan kunt geven welk materiaal u wilt vermalen, wat de begingrootte is en welke eindfijnheid nodig is. Contact: 0320-266171 of mail aan laboratorium@dijkstra.net  

Bovendien kunt u ook een gratis maaltest aanvragen in het Fritsch applicatielab en dan ontvangt u een uitgebreid maalrapport en vrijblijvend advies welke molen geschikt is voor uw materiaal.

 

Leer voorbereiden voor chemische tests

Leer wordt geproduceerd door het looien van de huid. Moderne technologieën van de leerproductie zorgen ervoor dat het leer vrij van contaminanten beschikbaar is. FRITSCH snijmolen zijn perfect voor de monsterbereiding van leer voor verdere tests.

Download meer informatie als PDF file

 

Geurend speelgoed - het analyseren van allergene stoffen

Relatief nieuw op de markt zijn geurende speeltjes. Deze stoffen ruiken niet alleen goed, maar ze bezitten ook een min of meer allergeen potentieel. Als eis voor deze moeilijke taak van de monstervoorbereiding is dat geen geur verloren gaat.

Download meer informatie als PDF file

 

Verkleining van plastic drankflessen

Tijdens het winkelen komen consumenten dranken tegen die zijn verpakt in plastic (polyethyleen tereftalaat) flessen. De lancering van deze verpakkingstoebehoren heeft invloed gehad op het verdere doel van de flessen na hun gebruik als verpakking. Statiegeld en teruggave van alle plastic flessen aan de winkels in de toekomst?

Download meer informatie als PDF file

 

Chemische analyse van leer

Tijdens de verwerking van leer moeten verschillende chemische analyses worden uitgevoerd. Perfect voor deze taak zijn de FRITSCH-snijmolen.

Download meer informatie als PDF file

 

Vermaling van leer voor monsterbereiding

Leer wordt in veel productiefaciliteiten en ook in testinstituten met snijmolens voor analytische monitoring bewerkt. Perfect voor deze taak zijn de FRITSCH-snijmolen.

Download meer informatie als PDF file

 

Detectie van azoische kleurstoffen in kleding en vezelmateriaal

Onze kleding wordt geëtiketteerd door producenten die consumenten informeren over het materiaal waarvan het artikel is gemaakt. Heel vaak bevat de kleding bijzonder kleurintensieve monsterelementen waarin hun vezels niet duidelijk kunnen worden geïdentificeerd. Hier is het belangrijk voor de bereidingswijze om het juiste type vezel te bevestigen.

Download meer informatie als PDF file

 

Karakterisering van polymeren

De analyse van polymeren wordt uitgevoerd met behulp van gelpermeabiliteitschromatografie. Ideaal voor de monstervoorbereiding is de PULVERISETTE 14 met variabel toerental.

Download meer informatie als PDF file

 

Analyse van lood in speelgoed

Belangrijk en altijd actueel is de analyse van lood in speelgoed voor kinderen. Meer details over de effectieve monsterverkleining.

Download meer informatie als PDF file

6 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren
terug naar top