Fritsch molens voor agro & food / levensmiddelen

Dit is een klein overzicht van reeds uitgewerkte maalrapporten en door Fritsch geteste materialen. Bekijk ook de uitgebreide database. Is uw applicatie hier niet te vinden? Dan helpen wij graag verder als u aan kunt geven welk materiaal u wilt vermalen, wat de begingrootte is en welke eindfijnheid nodig is. Contact: 0320-266171 of mail aan laboratorium@dijkstra.net  

Bovendien kunt u ook een gratis maaltest aanvragen in het Fritsch applicatielab en dan ontvangt u een uitgebreid maalrapport en vrijblijvend advies welke molen geschikt is voor uw materiaal.

 

Bereiding van cannabisplantmateriaal voor efficiënte extractie

De FRITSCH PULVERISETTE 19 wordt gebruikt voor het fijn malen van cannabisplantmateriaal ter voorbereiding op SFE-processen. De efficiënte en nauwkeurige reductie van de deeltjesgrootte optimaliseert de olie-output en formulering.

Download meer informatie als PDF file

 

Analytische bepaling van ruwe celstof in diervoeder

Zelfs veevoer wordt verkocht met een verklaring over de inhoud ervan. Voor kwaliteitsborging worden die substanties voortdurend onderzocht.

Download meer informatie als PDF file

 

Monsteranalyse van maïskorrels

Maïskorrels worden onderziecht met betrekking tot de mogelijke inhoud van genetisch gemodificeerde organismen (GMO). De noodzaak ontstaat om de zaden te testen op mogelijke eigenschappen van genetisch gemodificeerde inhoud.

Download meer informatie als PDF file

 

Zout, natriumchloride, kaliumchloride

Een voorwaarde voor een efficiënte zoutwinning en -verwerking is de exacte kennis van de minerale composities evenals hun chemische samenstelling en ook van de oplopende tussen- en eindproducten tijdens het productieproces.

Download meer informatie als PDF file

 

Vermalen van thee - kruidenthee, zwarte thee of groene thee

Een efficiënte monstervoorbereiding voor snelle, betrouwbare en reproduceerbare analyseresultaten wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Vooral in de voedingsindustrie is een exacte monstervoorbereiding een voorwaarde voor fijne analyses, essentieel om aan de gegeven grenzen en tolerantiewaarden te voldoen.

Download meer informatie als PDF file

 

Verkleinen van noten - genereren van representatieve monsters

Gedetailleerde monstervoorbereiding van noten volgens voorschrift (EG) Nr. 401/2006 met tips, benaderingen en foto's van de afzonderlijke stappen

Download meer informatie als PDF file

 

Voor kwaliteitscontroledoeleinden moeten noten veel verduren

Routine kwaliteitsinspecties van noten in productie en handel zijn onderworpen aan duidelijke wettelijke vereisten. Het volgende artikel bevat compacte informatie over de vereisten, evenals aspecten van de monsterbereiding van noten met FRITSCH-snijmolens.

Download meer informatie als PDF file

 

Residuen van bestrijdingsmiddelen & antibiotica in levensmiddelen - met tomaten als voorbeeld.

Pesticiden in bredere zin worden beschouwd als gewasbeschermingsmiddelen. Deze stoffen worden rechtstreeks op de plant aangebracht en gaan ook samen met voedingsstoffen door de grond, in de planten en dus in de vruchten.

Download meer informatie als PDF file

10 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

10 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren
terug naar top