Fritsch molens voor bouwmaterialen

Dit is een klein overzicht van reeds uitgewerkte maalrapporten en door Fritsch geteste materialen. Bekijk ook de uitgebreide database. Is uw applicatie hier niet te vinden? Dan helpen wij graag verder als u aan kunt geven welk materiaal u wilt vermalen, wat de begingrootte is en welke eindfijnheid nodig is. Contact: 0320-266171 of mail aan laboratorium@dijkstra.net  

Bovendien kunt u ook een gratis maaltest aanvragen in het Fritsch applicatielab en dan ontvangt u een uitgebreid maalrapport en vrijblijvend advies welke molen geschikt is voor uw materiaal.

 

Vermalen van teer en bitumineuze dakbedekking

Teer en bitumeuze dakbedekking ... de meeste mensen zijn alleen bekend met deze materialen om daken te verzegelen, maar wat gebeurt er met dit materiaal wanneer een gebouw wordt afgebroken?

Download meer informatie als PDF file

 

Breken van grof en fijn beton

Beton is een complex materiaal, waarvan de eigenschappen door de samenstelling en als gevolg van de systematische toevoeging van additieven zeer verschillend kunnen worden ingesteld. Dit resulteert echter in de vraag om deze samenstelling te bewaken om twee redenen: om de gewenste bruikbare eigenschappen te verzekeren en ook om de kwaliteit van het mengsel te waarborgen.

Download meer informatie als PDF file

 

Monstervoorbereiding in de keramische industrie

Kleien, chamotte en keramiek worden veelzijdig gebruikt en moeten daarom in overeenstemming zijn met verschillende gradaties van kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen hebben vooral de afgelopen jaren aan betekenis gewonnen voor de verwerkende industrie en daarmee voor de producenten van dergelijke chamottes en keramiek.

Download meer informatie als PDF file

 

In focus: schijven swingmolen PULVERISETTE 9

De meest voor de hand liggende waarheid met betrekking tot de Vibrating Cup Mill is: het heeft de tand des tijds doorstaan ​​en is nog steeds EFFECTIEF! Er is bijna geen andere molen sneller bij het malen van harde en brosse materialen tot analytische fijnheid die zo gemakkelijk is schoon te maken!

Download meer informatie als PDF file

 

De kwantumsprong in de nano bereik

Planetaire kogelmolens zijn lang een populair hulpmiddel geweest voor de fijnste verkleining van poeders tot het micrometerbereik. In veel industriesegmenten is dit echter niet langer voldoende. Er bestaat nu vraag naar het creëren van nanodeeltjes (1nm = 10-9m).

Download meer informatie als PDF file

 

Additieven voor droog malen

Tijdens droog vermalen neigt vaak hygroscopisch materiaal na een korte maalperiode te kleven. Een tweede factor die dit veroorzaakt is de statische lading & kleefkracht van fijne deeltjes.

Download meer informatie als PDF file

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren
terug naar top