Fritsch molens voor chemische applicaties

Dit is een klein overzicht van reeds uitgewerkte maalrapporten en door Fritsch geteste materialen. Bekijk ook de uitgebreide database. Is uw applicatie hier niet te vinden? Dan helpen wij graag verder als u aan kunt geven welk materiaal u wilt vermalen, wat de begingrootte is en welke eindfijnheid nodig is. Contact: 0320-266171 of mail aan laboratorium@dijkstra.net  

Bovendien kunt u ook een gratis maaltest aanvragen in het Fritsch applicatielab en dan ontvangt u een uitgebreid maalrapport en vrijblijvend advies welke molen geschikt is voor uw materiaal.

 

Verkleining van siliconenrubber

Veel industrieën zijn sterk afhankelijk van siliconenrubber als basismateriaal. Effectief voor de monsterbereiding van het materiaal zijn de FRITSCH-molens.

Download meer informatie als PDF file

 

Invloed van eigenschappen van maalbekers in planeten kogelmolen

Een schone en constante slijtage van het oppervlak van de binnenste maalbeker is een kwestie van de hoeveelheid maalkogels en de grootte, materiaalhoeveelheid en -grootte (grof of fijn), de maaltoestand zoals nat of droog malen, de maalduur en de ingestelde rotaties van het planetaire systeem.

Download meer informatie als PDF file

 

Kwaliteits- en proceszekerheid van clean room concepten

In de voedingsindustrie zijn de trends van de toekomst "Gezonde voeding" en "convenience-producten. De markten worden gevormd door wellness en gezondheid, evenals fitness-georiënteerde consumenten die natuurlijke producten in een handige verpakking eisen.

Download meer informatie als PDF file

 

Verkleining van heterogene materialen in de cementindustrie

De productie van cement is een zeer energie intensieve productie. Hier wordt steenkool voor het grootste deel gebruikt als energiedrager, maar in de toekomst zal het gebruik van secundaire brandstoffen toenemen en ook de noodzaak van de analyse van dergelijke materialen.

Download meer informatie als PDF file

 

Nieuwe toepassingen voor FRITSCH-laboratoriuminstrumenten

De richtlijnen 2003/108 / EG (AEEA) en 2002/95 / EG (RoHS) van de Europese Unie hebben nieuwe toepassingen voor FRITSCH-laboratoriumapparatuur geopend.

Download meer informatie als PDF file

 

Verkleining van tabletten & pillen

De bepaling van stoffen in tabletten na het productieproces is verplicht volgens de analytische regels van de Duitse en Europese Farmacopee. Deze regels omvatten een analyse met betrekking tot kwaliteit, effectiviteit en veiligheid van alle ingesloten actieve componenten en hulpstoffen.

Download meer informatie als PDF file

 

Additieven voor droog malen

Tijdens droog vermalen neigt vaak hygroscopisch materiaal na een korte maalperiode te kleven. Een tweede factor die dit veroorzaakt is de statische lading & kleefkracht van fijne deeltjes.

Download meer informatie als PDF file

 

Breken van grof en fijn beton

Beton is een complex materiaal, waarvan de eigenschappen door de samenstelling en als gevolg van de systematische toevoeging van additieven zeer verschillend kunnen worden ingesteld. Dit resulteert echter in de vraag om deze samenstelling te bewaken om twee redenen: om de gewenste bruikbare eigenschappen te verzekeren en ook om de kwaliteit van het mengsel te waarborgen.

Download meer informatie als PDF file

 

De kwantumsprong in de nano bereik

Planetaire kogelmolens zijn lang een populair hulpmiddel geweest voor de fijnste verkleining van poeders tot het micrometerbereik. In veel industriesegmenten is dit echter niet langer voldoende. Er bestaat nu vraag naar het creëren van nanodeeltjes (1nm = 10-9m).

Download meer informatie als PDF file

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren
terug naar top