Fritsch Pulverisette 2 mortiermolen 

Een maalset bestaat uit een mortierkom met kunststof omhulsel, een stamper en een schraper om het materiaal binnen de maalomgeving te houden. Voor cryogeen malen zijn speciale roestvaststalen sets verkrijgbaar.

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Fritsch mortiermolen - mortar grinder

Universeel vermalen van hard, middelhard, zacht, bros, vezelig, schurend en temperatuurgevoelig materiaal (droog of in suspensie) tot analytische fijnheid. Voor analyse, kwaliteitscontrole en materiaaltesten alsmede voor het mengen en homogeniseren van pasta's en crèmes op laboratoriumschaal. Ook ideaal geschikt voor het mengen van vaste stoffen of vloeistoffen en vaste stoffen, evenals cryogeen malen.

Veelzijdig gebruik

Dankzij de speciale manier van werken is de FRITSCH-vijzelmolen PULVERISETTE 2 de ideale universele maalmolen in het laboratorium. Het bijzonder zachte maalprincipe door wrijving met bijna geen thermische belasting is ideaal voor de bereiding van tabletten in galenica. Met vloeibare stikstof maalt deze ook moeilijk te malen monsters met vochtige, vezelige of elastische structuren. En de PULVERISETTE 2 is ook bij uitstek geschikt voor het mengen van vaste stoffen of vloeistoffen en vaste stoffen. Met korte, betrouwbaar reproduceerbare maal- en mengtijden is het verlies- en stofvrij. Voor eindfijnheden tussen 10 en 20 μm, met een opgavegrootte van 6 tot 8 mm en max. monsterhoeveelheid tot 190 ml.

WERKINGSPRINCIPE - Zacht fijnmalen

Het principe van de vijzelmolen is het oudste maalbeginsel ter wereld: met behulp van druk en wrijving maalt de stamper, met zijn grote slijpoppervlak, het materiaal tegen de wanden en de bodem van de mortierkom. Uw voordeel: een bijzonder uniform en voorzichtig maalproces door wrijving, menging of homogenisatie van organische en anorganische monsters zonder thermische belasting; droog of in suspensie bij 70 tot 80 tpm.

Eigenschappen

- Voor harde, middelharde, zachte, brosse, vezelige en schurende materialen
- Bijzonder zacht maalproces zonder thermische belasting
- Eenvoudig instelbare stamdruk en optimale schraperkinematica
- Gesloten maalkamer
- Verlichte maalkamer voor optimale controle
- Eenvoudige vulling, zelfs tijdens het malen
- Eenvoudige reiniging door eenvoudige verwijdering van stamper en vijzelkom
- Cryogeen malen mogelijk met stalen maalgereedschap
- Automatische timer voor reproduceerbare maalcycli

Voor speciale toepassingen: Cryogeen malen

De PULVERISETTE 2 is bij uitstek geschikt voor cryogene vermaling, waarbij het te malen materiaal wordt verbrokkeld door toevoeging van vloeibare stikstof. Op deze manier kunnen vochtige, vezelige of elastische monsters zoals tomaten, rubber, synthetische harsen of planten probleemloos vermalen worden in de roestvrijstalen maalset.

terug naar top