Fritsch Pulverisette 9 schijven-swingmolen

Voor extreem snelle verwerking van harde, medium harte, brosse en vezelachtige monsters of materialen, droog of in suspensie. Draaisnelheid tot 1500 rpm, analytische fijnheid. Toepassingen ondermeer; mijnbouw, metaalbewerking, ceramische industrie, landbouw en milieu. Ook voor infrarood en x-ray fluorescentie analyse.

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Fritsch schijven swingmolen - Vibrating Cup Mill

Voor extreem snelle verkleining (snelheid: tot 1500 tpm) van harde, middelharde, broze en vezelige laboratoriummonsters, droog of in suspensie, tot analysefijnheid.

Toepassingsgebieden: mijnbouw, metallurgie, keramische industrie, landbouw en milieu, infrarood- en röntgenfluorescentieanalyse

Sterker, sneller, beter

De nieuwe, volledig gemodificeerde FRITSCH Vibrating Cup Mill PULVERISETTE 9 biedt vele praktische voordelen op alle gebieden waar hard, bros en vezelig materiaal zeer snel tot analytische fijnheid moet worden vermalen. Nu met een verhoogde maalkracht dankzij een volledig nieuw aandrijfconcept. Nog veiliger en gemakkelijker om het maalgereedschap vast te spannen eenvoudig te bedienen en snel schoon te maken.

Werkwijze

In de schijven swingmolen wordt het malen uitgevoerd door horizontale cirkelvormige oscillaties van de maalset op een trilplaat. De maalset, bestaande uit ring en puck, malen het maalmonster met extreem hoge druk, impactkrachten en wrijving. In deze vorm van malen is de overdracht van krachten op het maalmonster veel belangrijker dan het pure motorvermogen. Om deze reden heeft FRITSCH als eerste wereldwijde leverancier voor de PULVERISETTE 9 een speciale motor ontwikkeld en deze nu uitgerust met een bijzonder storingsbestendige, koppelgeoptimaliseerde frequentieomvormer die wereldwijd voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen. Het zorgt ervoor dat het motorvermogen exact wordt afgestemd op het monstermateriaal en maalgereedschap - wat het energieverbruik optimaliseert.

Eigenschappen

- Meer vermogen met nieuw aandrijfconcept
- Extra snel malen met maximaal 1500 rpm
- Nauwkeurige aanpassing van rotatiesnelheid en pauzeperiode
- Programmering en opslag van maalcycli
- Zelfverklarende meertalige menunavigatie
- Geoptimaliseerde verspanning van maalgereedschap
- Compleet geluiddichte voering
- Geoptimaliseerde werkpositie - maalset wordt op een geleiderail geplaatst en gemakkelijk naar de definitieve positie verplaatst
- Detector herkennt agaat maalsets en verlaagd de rotatiesnelheid
- Lichte maalgereedschap sets met warmte geïsoleerde handgrepen

terug naar top